Gastro Kup Srbija

Gastro Kup Srbija

Međunarodno takmičenje
profesionalnih
  • Kuvara
  • Barista
  • Barmena

03 - 05 oktobar 2019

Generalni sponzor

Međunarodna manifestacija „Gastro kup Srbija„ je takmičenje profesionalnih kuvara i održava se na zadovoljstvo svih po drugi put. Cilj ovog šampionata je da okupi što veći broj kuvara profesionalnih kuvara iz Srbije, zemalja regiona ali i iz Evrope i sveta, radi razmene iskustava, implementacije novih trendova i savremenih tehnika rada u oblasti kulinarstva.

Organizatori

03 - 05

Oktobar
2019

Ovaj šampionat će biti organizovan za vreme međunarodnog sajma LORIST i održaće se u međunarodnim halama Novosadskog sajma.

Posebno obaveštenje

Posebno obaveštenje

Gastro kup Srbije će ove godine po prvi put sarađivati sa renomiranim vinarijama Srbije.
Vinarije Erdevik, Pik Oplenac i Kovačević su se odmah odazvale našem pozivu za saradnju, stavljajući do znanja da veruju u ideju Gastro kupa Srbije.
Ove godine će nam pružiti podršku tokom trajanja svečanog ručka 3. oktobra u vidu kratkog predavanja o uparivanju vina i hrane, a stručno predavanje i radionicu o belim sovinjonima održaće Maja Mladenović i Aleksandra Andrić ispred vinarija Erdevik i Kovačević 5. oktobra od 12 do 14 sati u master hali novosadskog sajma.

Cilj Projekta

Osnovni cilj šampionata je popularizacija profesije i struke, zaštita nacionalnih brendova, popularizacija i razvoj nacionalne kuhinje, demonstracija savremenih dostignuća u kulinarstvu na savremenoj kuhinjskoj opremi.

Projekt je takođe i promocija novosadskog sajma LORIST, gastronomske i turističke ponude Srbije, Vojvodine, turističkih regija Srbije , fruškogorskih manastira, dunavskih čardi , vinarija, vojvođanskih salaša, ali takođe i svih ostalih zemalja iz kojih takmičari budu izeli učešće u ovoj manifestaciji. Smatramo da je gastronomija sastavni deo turističke ponude svake zemlje pa zbog toga želimo da kroz takmičenje popularizujemo oblast koja je svakako adut svih zemalja balkanske regije zbog jedinstvene mešavine i prožimanja različitih kulinarskih tradicija koje su se kroz istoriju ukorenile na ovim prostorima. Gastronomska ponuda čitave regije je ono što nas spaja i želimo da to putem ove manifestacije i takmičenja stavimo u prvi plan.

Program

Program manifestacije Gastro kup Srbije 2019. će osim samog takmičenja profesionalnih kuvara obuhvatiti i niz predavanja na teme koje su aktuelne poput zdrave hrane i GMO. Seminari će imati za cilj afirmaciju novih tendencija u oblasti gastronomije kao i pružanje novih ideja i znanja, kroz obrazovne programe u cilju dobijanja novih kvalitetnih kadrova. Gastro kup Srbija 2019. je seniorski deo takmičenja koje će se održavati za vreme sajma turizma, lova i ribolova, konjarstva, hortikulture i eko sveta koji je nazvan LORIST, učesnici ali i posetioci će dobiti jedinstvenu priliku da kroz ovaj događaj budu deo prelepe atmosfere koje će nastati spajanjem svih ovih srodnih oblasti. Predstavnici srednjih ugostiteljskih škola i akademija će se takmičiti prvog dana takmi;enja, tačnije 3. oktobra dok će se profesionalni kuvari takmičiti 4. i 5. oktobra. Šarolikost štandova koji će biti prisutni, kao i predavanja koja će biti koncipirana kao COOK SHOW uz učešće naših poznatih šefova kuvara-poslastičara, i stranih gostiju garantuju ugođaj prijatan svim čulima. Pozivamo Vas na manifestaciju jedinstvenu u Srbiji na kojoj će imati ne samo šta da se vidi, več i proba, okusi i sazna.

Očekivani
rezultati

  • Promocija srpske gastronomske ponude , hotelijerskih usluga i banjskog turizma
  • Podizanje kvaliteta srpske nacionalne gastronomske i turističke ponude
  • Marketinško predstavljanje srpske i regionalne kulinarske ponude
  • Promocija Srbije,Vojvodine i Novog Sada tokom održavanja festivala

Kategorije

null

HAK 1

Jelo od piletine

null

HAK 2

Obrok salata

null

HAK 3

Jelo od testenine

null

HAK 4

Moderno nacionalno jelo

null

ST 1

Eksponati / Torte

null

ST 7

Rad od čokolade

null

ST 12

Nacionalna trpeza

null

K 1

Karving

Đorđo Diana

Michelin star chef u Novom Sadu

Naš specijalni gost i sudija
6. i 7. oktobar Master hala Novosadskog sajma

Sudijski žiri

dejan123

Dejan Stanković

šef kuhinje restorana Mozzarela, predsednik Kulinarske federacije Srbije

jordan

Jordan Nastanović

predsednik sudijskog tima Kulinarske federacije Srbije

bojana kalenjuk

Dr Bojana Kalenjuk

vanredni profesor na Prirodno - matematičkom fakultetu, Departman za geografiju, hotelijerstvo i gastronomiju, Katedra za gastronomiju, Univerzitet u Novom Sadu

goran radivojevic

MSc Goran Radivojević

istraživač saradnik na Prirodno - matematičkom fakultetu, Departman za geografiju, hotelijerstvo i gastronomiju, Katedra za gastronomiju, Univerzitet u Novom Sadu

mladen prsic

Mladen Pršić

strukovni menadžar u gastronomiji, Visoka hotelijerska škola, Beograd, šef kuhinje restorana Soba 207

nikola vuksanovic

Dr Nikola Vuksanović

Fakultet za menadžment, Sremski Karlovci, Univerzitet Union

Koordinator takmičenja

vujadin123

Vujadin Vujadinović

Prijatelji šampionata

Close Menu
Close Panel